Het private leasen van een auto wordt steeds populairder. Het biedt vele voordelen, zoals het gemak van een nieuwe auto rijden zonder de hoge aanschafkosten. Echter, voordat je een beslissing neemt, zijn er enkele belangrijke factoren waar je rekening mee moet houden. Wij brengen graag onder de aandacht waar je op moet letten bij het private leasen van een auto.

De maandelijkse kosten

Bij het private leasen van een auto is het belangrijk om goed naar de kosten te kijken. Naast de maandelijkse leasetermijnen, moet je rekening houden met andere kosten. Verzekering, brandstof en onderhoud komt er namelijk ook bij kijken. Zorg ervoor dat je een realistisch budget hebt en dat je alle kosten in overweging neemt voordat je een private leasecontract ondertekent.

De contractduur en kilometrage

Bij het afsluiten van een private leasecontract moet je letten op de contractduur en het toegestane aantal kilometers. Contracten kunnen variëren van 12 tot 60 maanden. Het aantal kilometers dat je per jaar mag rijden is ook beperkt. Denk goed na over je rijgedrag en kies een contractduur en kilometrage die bij jouw behoeften past. Houd er rekening mee dat het overschrijden van het toegestane aantal kilometers extra kosten met zich mee kan brengen.

Autoverzekering en onderhoud

Bij private lease is de verzekering vaak inbegrepen, maar het is belangrijk om te onderzoeken wat er precies gedekt wordt. Controleer of schade, diefstal en pechhulp inbegrepen zijn en of er sprake is van een eigen risico. Daarnaast moet je ook nagaan wie verantwoordelijk is voor het onderhoud en de reparaties. Zorg ervoor dat je alle details begrijpt en weet wat er van jou wordt verwacht.

Schade en gebruikssporen

Bij het inleveren van de leaseauto wordt er gecontroleerd op eventuele schade of gebruikssporen. Zorg ervoor dat je bij het afsluiten van het contract duidelijkheid hebt over wat als normale slijtage wordt beschouwd en wat extra kosten met zich meebrengt. Neem foto’s van de auto bij aanvang van het contract om eventuele geschillen achteraf te voorkomen.

Vergelijk aanbieders

Voordat je een leasecontract afsluit, is het verstandig om verschillende aanbieders te vergelijken. Let niet alleen op de prijs, maar ook op de voorwaarden, de reputatie van het bedrijf en de beschikbare modellen. Lees reviews van andere klanten en vraag naar aanbevelingen. Een grondig onderzoek kan je helpen de beste deal te vinden die past bij jouw wensen en behoeften.

Private leasen is niet voor iedereen

Niet iedereen is fan van private leasen. De auto is namelijk niet jouw bezit: je moet de auto na de contractduur weer inleveren. Daarnaast krijg je ook een BKR registratie en wordt je vaak beperkt met het aantal kilometers dat je mag rijden. Bedenk goed wat voor jou belangrijk is en of private lease wel passend is. Een ander mooi alternatief is anders een tweedehands auto kopen. Die zijn vaak een stuk goedkoper dan nieuwe auto’s. Wil jij wel graag in een nieuwe auto rijden, maar niet private leasen? Dan zul je er een moeten kopen. Bij een autobedrijf heb je de mogelijkheid om een nieuwe auto te kopen. Vaak hebben zij een ruim aanbod van verschillende merken. Zo zit er voor ieder budget wat tussen!