Bij het aanschaffen van een aanhanger kan je met verschillende keuzes te maken krijgen. Wat ga je namelijk vervoeren? Hoe zwaar is de lading die je wilt vervoeren? En zijn er dan specifieke aanhangers die jij kunt gebruiken voor jouw doeleinden. In deze blog leggen wij jou een aantal van die aanhangersoorten uit. Ook wat de verschillen zijn en voor welke doeleinden jij deze kunt gebruiken. 

De standaard aanhangers

Bijna iedereen denkt bij een aanhanger bijna gelijk aan een Boedelbak of een Pak ’n Bak. Dat is een beetje de ‘standaard’ geworden. Met deze aanhangers worden vaak bakwagens bedoelt. Bakwagens hebben de wielen naast de laadbak zitten waardoor de laadvloer lager kan zijn. De zijborden van de bakwagens kunnen niet naar beneden. Wil jij dat jouw zijborden wel naar beneden kunnen? Dan ben je mogelijk opzoek naar een plateauwagen. Deze heeft zijn naam te danken aan de losse borden die afneembaar zijn, waardoor het een platte aanhanger wordt. De wielen van een plateauwagen zitten onder de laadvloer, de laadvloerhoogte is dan ook hoger dan bakwagens. 

Dichte aanhangers voor het afsluiten van de lading

Voor het afsluiten van jouw lading kan je een net of afdekzeil kopen. Maar het is ook mogelijk om te kiezen voor een gesloten aanhanger, zo kan je altijd jouw lading droog vervoeren. Bagagewagens zijn eigenlijk ontworpen voor het droog vervoeren van jouw bagage, dit is erg handig als je op vakantie gaat met het gezin en je de ruimte op de achterbank of kofferbak nodig hebt. Er zijn ook bagagewagens of gesloten aanhangers die groter zijn, zodat je ook meer dingen kan vervoeren. Of bijvoorbeeld een bank voor de verhuizing, of motoren of een quad die droog vervoert moet worden. 

Transport aanhangers 

Voor het vervoeren van quads of motoren zijn natuurlijk ook specifieke aanhangers. Je hebt namelijk motortrailers voor het vervoeren van één of meerdere motoren. Daarnaast kan je ook een autotransporter aanschaffen als je vaak auto’s moet vervoeren. Hierin zijn vaak twee vloerplaten voor de wielen in gemaakt. Als je machines of een minikraan moet vervoeren, kan je een machinetransporter kopen. Met een machinetransporter heb je de mogelijkheid om lage voertuigen makkelijk te laden omdat de laadvloer ook erg laag ligt. Voor het vervoeren van normale lading en auto’s of andere voertuigen is een multitransporter aan te raden. Deze heeft normale zijborden maar ook oprijplaten waardoor je de voertuigen kan laden.

Overige aanhangers en informatie

Er zijn ook nog aanhangers die wij niet hebben behandeld, neem de kipper aanhanger als voorbeeld. Deze wordt vaak gebruikt door hoveniers voor het vervoeren van aarde en groenafval. Een kipper komt vaak in twee uitvoeringen, waarbij je bij de ene enkel achterwaarts kan kippen en bij de andere kan je driezijdig kippen. Voor evenementen en feestjes kan je ook kiezen voor een koelaanhanger, zo blijven alle drankjes lekker koud. Wil je meer informatie over deze aanhangers, neem dan een kijkje bij Aanhangwagendirect.nl. Aanhangwagendirect heeft niet alleen aanhangers in hun assortiment, maar ook aanhanger onderdelen.